Manuelne tehnike su bezbolne, sigurne, akademske tehnike lečenja uz pomoć ruku fizioterapeuta. Trenutno u svetu su zlatni standard kod lečenja akutnog i hroničnog bola u kičmenom stubu (diskopatija, diskus hernija, cerviko brahialgija, lumbo išijalgija) i zglobovima (rame, lakat, zglobovi šake, kuk, koleno i zglobovima stopala) kao i kod sportskih povreda (uganuća zglobova i povreda mišića). Korišćenjem specijalnih manuelnih testova i tehničkih dijagnostičkih metoda (RTG, MR, UZ, CT) uspostavlja se dijagnoza. Manuelne tehnike su najefikasnije u restauraciji pokreta i vraćanja funkcija određenih delova tela (podešavanje zglobova). Sastoje se od mobilizacije, manipulacije zglobova…

Šta je manuelna terapija i kako može da Vam pomogne?

Manuelna terapija ukoliko može da se primeni pruža taktilno iskustvo koje mnogi pacijenti cene, i što je još važnije koje im koristi. Što se tiče ortopedske brige, manuelna terapija je odlična kada je reč o izboru lečenja. Ukoliko imate neki ortopedski problem verovatno ste već čuli za manuelnu terapiju, ali možda još uvek ne razumete kako ona može da Vam pomogne. Ispod možete naći kratko objašnjenje.

Kandidati za manuelnu terapiju

Ukoliko patite od problema sa zglobovima, mišićima i tkivom, koji utiču na Vaš pokret i prouzrokuju bol, onda bi trebalo da ste kandidat za manuelnu terapiju. Ukoliko smatrate da ste kandidat za manuelnu terapiju i želite više informacija, ljubazno osoblje ambulante za rehabilitaciju “Manual physical therapy” će Vam izaći u susret.